علیرضا مزینانی سرپرست اداره کل محیط زیست استان تهران به همراه مجتبی ذاکریان فرماندار شمیرانات ضمن بازدید میدانی از چند روستای بخشهای لواسانات و رودبارقصران، به بررسی شرایط موجود و احصای مشکلات پرداختند.
علیرضا مزینانی سرپرست اداره کل محیط زیست استان تهران به همراه مجتبی ذاکریان فرماندار شمیرانات ضمن بازدید میدانی از چند روستای بخشهای لواسانات و رودبارقصران، به بررسی شرایط موجود و احصای مشکلات پرداختند.
مسئولان مذکور در این سفر نیمروزی پنجشنبه ۳ شهریور ۱۴۰۱ که با حضور معاونان اداره کل حفاظت محیطزیست، فرمانداری شمیرانات، بخشداران، رئیس محیط زیست شهرستان و شوراهای بخش لواسانات و رودبارقصران به نمایندگی از مردم انجام شد؛ در گرمابدر، زردبند، ناصرآباد و راحتآباد توقف داشته و علاوه بر بررسی کارشناسی مسائل، به سمع مشکلات از نگاه اهالی روستا پرداختند.
بازنگری طرح هادی، محدودیتهای ضابطه ۷۸۲ در پی مصوبه حریم ۱۵۰ متری رودخانه جاجرود، جلوگیری از تخریب محیط زیست به واسطه ساختو سازهای غیرمجاز، مشکلات ناشی از عدم صدور مجوز و رد استعلامات محیط زیست در تأمین زیرساختهای اساسی برخی از روستاها از اهم مسائل مطروحه و افتتاح مسیرهای روستایی بهسازی شده راحتآباد از جمله برنامههای این سفر بود.
شمیرانات با ۱۲۸ هزار هکتار مساحت، ۹ درصد استان تهران را شامل میشود و ۷۰ درصد از مساحت این شهرستان را مناطق چهارگانه محیط زیست (پارکهای ملی، آثار طبیعی ملی، پناهگاههای حیات وحش، مناطق حفاظتشده) تشکیل میدهند.
شمیرانات دارای ۲ منطقه حفاظت شده ورجین و البرز مرکزی و ۴ پایگاه محیطبانی زردبند، گلندوئک، گرمابدر و راحت آباد است.
منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در سال ۱۳۴۶ برابر مصوبه قانونی شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و در حال حاضر قسمت جنوبی آن با مساحتی حدود ۳۸ هزار و ۶۴۶ هکتار که حدود یک سوم کل منطقه را شامل میشود، تحت مدیریت استان تهران است.
منطقه حفاظت شده ورجین پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از شکارگاههای سلطنتی بود که در سال ۱۳۵۸ به سازمان حفاظت محیطزیست واگذار و در سال ۱۳۶۱ بر اساس مصوبه شورایعالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده مصوب شد.
موقعیت جغرافیایی این منطقه با وسعت حدود ۲۶ هزار و ۹۸۲ هکتار در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی شهر تهران قرار دارد.
از گونههای جانوری ورجین میتوان به قوچ و میش البرز مرکزی، کلهلز، خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، عقاب طلایی، کبک، شاهین، کرکس، دلیجه، قرقی، بلدرچین و انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی (فصلی) اشاره کرد.
قارچ، آویشن، چای کوهی، گون، زالزالک، ریواس، زرشک، کاکوتی، بومادران نیز از نمونههای گونههای گیاهی این منطقه هستند.
دیدگاه ها :