شهردار شریفآباد بر همسویی این شهرداری با جهادکشاورزی در صیانت از اراضی کشاورزی تأکید کرد. به گزارش راوی امروز، ناصر فراهانی مدیر حراست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و جمال فرامرزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پاکدشت، ظهر سهشنبه 11 آذر 1399 با شیرزاد یعقوبی شهردار شریفآباد دیدار کردند. در این نشست به حفظ و صیانت […]
شهردار شریفآباد بر همسویی این شهرداری با جهادکشاورزی در صیانت از اراضی کشاورزی تأکید کرد.
به گزارش راوی امروز، ناصر فراهانی مدیر حراست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و جمال فرامرزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پاکدشت، ظهر سهشنبه 11 آذر 1399 با شیرزاد یعقوبی شهردار شریفآباد دیدار کردند.
در این نشست به حفظ و صیانت اراضی کشاورزی بهعنوان سرمایهای گرانبها در حومه و حریم شهر و لزوم همکاری دو دستگاه خدمت رسان شهرداری و جهادکشاورزی، بیشازپیش تأکید شد.
شهردار شریفآباد در این جلسه گفت: شهرداری در جهت صیانت از اراضی مستعد کشاورزی و حفظ و پایداری تولید، همکاری لازم را با جهادکشاورزی دارد و در این راه، همسو با اهداف عالی نظام در زمینه کشاورزی و تولید است.
یعقوبی اضافه کرد: پیشازاین، وجود نارسایی در قانون شهرداریها بهویژه ماده ۱۰۰ این قانون و تبصرههای ذیل آن به ضعف نظارتی منجر و سبب میشد برخی از شهروندان، دلالان، انبوهسازان و معماران اقدام به ساختوساز بر اراضی کشاورزی حریم شهر کنند.
وی افزود: مالکان این گونه اراضی پس از پایان مراحل ساختوساز و برای دریافت انشعاب خدمات عمومی مجبور به مراجعه به شهرداری و اخذ پایان ساخت میشدند که شهرداریها با طرح پرونده تخلف در کمیسیون ماده ۱۰۰، اقدام به اخذ جریمه از مالک متخلف میکردند.
شهردار شریفآباد بیان داشت: شیوع این رویه ازآنجاکه از سویی منویات مالکان را به همراه داشت و از سوی دیگر منبع درآمد قابل توجهی برای شهرداریها ایجاد کرده بود، در ابتدا با مخالفت مواجه نشد اما پس از حدود یک دهه آثار زیانبار آن هویدا شد.
وی ادامه داد: توسعه نامتوازن شهری، نبود امکان ارائه خدمات متوازن و عادلانه به همه مناطق، شیوع پدیده دلالی و بورس کاذب زمین و مسکن و افزایش بیرویه قیمت خانه در اثر آن، حذف پوشش گیاهی و افزایش سیلاب و مخاطرات طبیعی از جمله این موارد زیانبار بود.
یعقوبی تأکید کرد: به همین دلیل قانونگذاران در سال ۱۳۷۴ قانونی با عنوان «قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها» به تصویب رساندند تا از تغییر کاربری این اراضی جلوگیری کنند که مطابق قانون «حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها» و سایر موارد قانونی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی ممنوع است، مگر به حکم مرجع قانونی آنهم در موارد ضروری، و در این گونه موارد جلسه کمیسیونی متشکل از نمایندگان وزارتخانههای جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، سازمان محیطزیست و وزارت کشور با دبیری وزارت جهادکشاورزی برگزار و در خصوص تعیین ضرورت یا امکان تغییر کاربری تصمیمگیری میکنند.
وی افزود: در صورت تغییر کاربری بدون مجوز، پس از معرفی متخلف به مراجع قضایی و با احراز تخلف و اقدامات مغایر قانون، ابتدا دستور موقت محکمه مبنی بر توقف عملیات صادر و سپس برابر مقررات به اتهام رسیدگی و حسب مورد حکم محکومیت به پرداخت جریمه نقدی یا قمع بنا صادر میشود و البته تغییر کاربری نیازمند احراز است و هر اقدامی تغییر کاربری محسوب نمیشود.
فراهانی مدیر حراست جهادکشاورزی استان تهران نیز در پایان این دیدار، به تأثیر تعامل و همافزایی دو دستگاه در رشد و توسعه شهر تأکید و از تعامل مثبت و حامی یعقوبی شهردار شریفآباد تقدیر کرد.
دیدگاه ها :