خانه » استان‌ها » ادغام آبفای روستایی و شهری و دردسر روستائیان ورامین
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 8 جولای 2020  ,  08:26  // کد خبر : 53987
ادغام آبفای روستایی و شهری و دردسر روستائیان ورامین

با ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی، هزینه خرید انشعاب و آب‌بهای منازل روستایی با افزایش چشمگیری مواجه شد و بسیاری از روستائیان ورامینی برای خرید انشعاب با دردسرهای بسیاری مواجه شده‌اند.

به گزارش راوی امروز، دوم شهریورماه سال گذشته بود که وزیر نیرو در حاشیه افتتاح چندین طرح آبرسانی در استان البرز خبر از ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی داد، تا با ادغام این دو شرکت، خدمت‌رسانی به روستائیان سرعت بیشتری گرفته و به مناطق روستایی و محروم، توجه بیشتری شود.

هر چند که خبر ادغام این دو شرکت، برخی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی را با نگرانی‌هایی برای ادامه کار مواجه کرد ولی، بیش از همه روستائیان نگران افزایش هزینه‌های خرید انشعاب و آب‌بها به واسطه شهری شدن مدیریت آب روستا بودند و مسئولان تلاش کردند تا به آنان اطمینان دهند که افزایش قیمتی در اثر روند ادغام دو شرکت به روستائیان تحمیل نمی‌شود.

۲۸ بهمن سال گذشته، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب‌ و فاضلاب کشور گفت که با ادغام و یکپارچه‌سازی دو شرکت آب‌وفاضلاب شهری و روستایی در استان‌ها، تعرفه آب روستایی تغییری نمی‌کند.

مسعود خشایی در آیین معرفی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اظهار کرد: با یکپارچه‌سازی، نه تنها تعرفه آب، بلکه نرخ بقیه خدمات از جمله حق انشعاب ها نیز در روستاها تغییری نمی کند.

وی همچنین تاکید کرد که بخش آب و فاضلاب روستایی پس از ادغام هم صد در صد به صورت دولتی اداره می شود و میزان وابستگی این بخش به بودجه دولتی هم کاهش نخواهد یافت، موضوعی که پس از ادغام این دو شرکت، نتیجه متفاوتی در پی داشت و هزینه‌ها چندین برابر افزایش یافت.

در حال حاضر ۵۵ روستای بالای خانوار در شهرستان ورامین مستقر است که از این تعداد، ۵۰ روستا از خدمات آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی برخوردار است که این روستاها از ۹۴ هزار و ۴۴ نفر جمعیت در قالب ۱۵ هزار و ۷۳۵ مشترک برخوردارند.

۳۳ حلقه چاه آب فعال با ۹۷ کیلومتر خط انتقال و ۱۶۵ کیلومتر شبکه توزیع کار انتقال آب به منازل روستایی ورامین در  دو بخش مرکزی و جوادآباد مستقر است که میزان تولید آب این چاه ها، ۳۲۴ لیتر در ثانیه است.  

به منظور ذخیره سازی و انتقال آب، ۳۰ مخزن آب با گنجایش ۱۲ هزار مترمکعب در مناطق روستایی مستقر است.

پیش از ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، هزینه انشعاب روستایی داخل بافت، حداکثر ۱۳ میلیون ریال و خارج از بافت حداکثر ۱۵۰ میلیون ریال محاسبه می‌شد در حالی که امروز و پس از ادغام این دو شرکت، هزینه انشعاب داخل بافت روستایی ۳۵ تا ۴۰ میلیون ریال و هزینه خارج از بافت تا ۵۰۰ میلیون ریال نیز افزایش یافته است.

در گذشته، هزینه آب‌بهای روستائیان ۳۰ درصد قیمت آب در شهر محاسبه می‌شد در حالی که پس از ادغام این دو شرکت، به هزینه آب‌بها نیز تا ۲۰ درصد افزوده شده است.

روستائیان ورامین با انتقاد از این افزایش قیمت خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات آنان شدند.

یکی از این افراد گفت: فرد روستایی که با آب اندک ساخته و مشکلات رو سپری می‌کند، چرا باید از ۷۰ تا ۳۵۰ میلیون ریال بابت خرید انشعاب به شرکت آب و فاضلاب پرداخت کند.

وحید مرادی افزود: در گذشته اگر کنتور خراب و فرسوده با هزینه‌ای اندک تعویض می‌شد ولی با ادغام دو شرکت، هزینه تعویض که توسط شرکت‌های خصوصی انجام می‌شود، به مراتب بالاتر از قبل شده است.

یکی دیگر از این افراد به خبرنگار ایرنا گفت: پیش از ادغام دو شرکت برای خرید انشعاب به شرکت آب و فاضلاب روستایی مراجعه کردن که پس از محاسبه، هزینه خرید انشعاب  ۹۰ میلیون ریال اعلام شد ولی امروز که برای این کار اقدام کردم، از من مطالبه ۱۵۰ میلیون ریال شد که واقعا قادر به پرداخت آن نیستم.

افزایش قیمت آب‌بها روستائیان را با مشکل مواجه کرده است

فرماندار شهرستان ورامین در خصوص افزایش تعرفه آب مناطق روستایی گفت:  افزایش هزینه انشعاب و آب‌بهای مناطق روستایی، مشکلاتی را برای ساکنین ایجاد کرده که نیاز به بازنگری است.

حسین کاغذلو در جلسه شورای اداری ورامین اظهار کرد: از نماینده مردم در مجلس درخواست داریم تا موضوع افزایش بهای آب در مناطق روستایی را پیگیری کند تا روستائیان با مشکل کمتری مواجه شوند.

وی تصریح کرد: هدف دولت از ارائه خدمات ویژه به مناطق روستایی، ماندگار کردن و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها است و نباید با هزینه‌های اضافه، زندگی در روستا را پرهزینه کرد.

تعرفه خرید انشعاب مناطق روستایی تغییری نکرده است

در شرایطی که مردم و مسئولان از افزایش قیمت آب‌بها در مناطق روستایی گلایه دارند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب‌شرقی استان تهران، افزایش قیمت تعرفه‌ها را نپذیرفت.

حمیدرضا نامداری روز نهم تیرماه امسال در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هزینه انشعاب منزل مسکونی در مناطق روستایی ۵۰ درصد مناطق شهری و هزینه انشعاب مصارف غیر مسکونی در روستا، همچون شهر محاسبه می‌شود.

وی اظهار کرد: هزینه آب‌بها در مناطق روستایی و منازل مسکونی ۵۰ درصد شهر و هزینه آب‌بها در مصارف غیر مسکونی همچون شهر محاسبه می‌شود.

وی افزود: هزینه های برقراری انشعاب شامل دو بخش حق انشعاب ومبالغ مربوط به تبصره های قانونی و هزینه های مربوط به توسعه و وصل انشعاب مشترک به شبکه توزیع شرکت آب وفاضلاب، شامل وسایل اندازه گیری (کنتور) لوله واتصالات وهزینه‌های مربوط به پیمانکار نصب وتوسعه تاسیسات می‌شود.

نامداری افزود: در بخش حق انشعاب و مبالغ مربوط به تبصره‌های قانونی، هزینه‌های بخش روستایی پنجاه درصد شهری می‌بوده و روستاییان از پرداخت تبصره‌های قانونی معاف می باشند.

وی تصریح کرد: در خصوص هزینه‌های توسعه شبکه و وصل انشعابات، روستاییان هزینه‌های مربوطه را مطابق هزینه تمام شده وبه نرخ روز پرداخت می‌کنند.

 نامداری گفت: با ادغام این دو شرکت، بیش از ۷۰ درصد از توان شرکت آب و فاضلاب جنوب‌شرقی صرف ساماندهی انشعابات روستایی و شناسایی انشعابات غیرمجاز شده و قطعا کسی که طی چند سال نسبت به برداشت غیر مجاز از آب شرب آن هم در مصارف غیرخانگی استفاده کرده، باید هزینه این کار غیرقانونی خود پرداخت کند.

وی تصریح کرد: هزینه آب‌بهای مناطق روستایی در دو سال گذشته، ۵۰ درصد هزینه شهر است و تا کنون هیچ تغییری در آن حاصل نشده است.

شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی وظیفه تأمین و توزیع آب شرب شهرستان‌های ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت را بر عهده دارد.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار