خانه » استان‌ها » زباله‌های رودخانه شور و شیرین تهدید جدی محیط زیست ورامین
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 30 مارس 2020  ,  11:55  // کد خبر : 50709
زباله‌های رودخانه شور و شیرین تهدید جدی محیط زیست ورامین

صدها تن زباله پلاستیکی که از طریق رودخانه‌های شور و شیرین به مناطق جنوبی ورامین وارد شده، محیط زیست و مراتع این شهرستان را به طور جدی تهدید می‌کند.

به گزارش راوی امروز، رودخانه های فصلی موسوم به شور و شیرین که کارکرد اصلی آن جمع آوری آب‌های سطحی شهر تهران است، هر چند که بخشی از آب مورد نیاز کشاورزی ورامین را تأمین می‌کند ولی با خود صدها تن زباله پلاستیکی که عمدتا در جوی و انهار رها می‌شوند را به سمت اراضی جنوبی دشت ورامین روانه می‌کند.

هر چند که به گفته برخی از کارشناسان حوزه آب، استفاده از آب این رودخانه، به دلیل برخورداری از فاضلاب، قابل استفاده در بخش کشاورزی نیست ولی صدها پمپ آب در طول مسیر رودخانه، آب را پمپاژ و به اراضی کشاورزی بالادستی منتقل می‌کند.

علاوه بر فاضلاب، این رودخانه مملو از زباله‌های مختلف است، از لاستیک فرسوده خودرو، پارچه، بطری‌های پلاستیکی، ظروف یک‌بار مصرف و دیگر زباله‌هایی که تصور می شود در این رودخانه وجود دارد و در طول مسیر خود، از مناطق مسکونی ورامین نیز می‌گذرد.

هفته گذشته انباشت این زباله‌ها در روستای کویرآباد باعث مسدود شدن جاده اصلی و وارد شدن آب به داخل مزارع کشاورزی شد.

این آب، پس از عبور از مزارع، با گذشتن از تاغزارها به سمت مراتع و تالاب بندعلیخان حرکت می‌کند.

پس از پایان بارش‌های هفته گذشته و فروکش کردن آب، مقدار زیادی زباله در حاشیه رودخانه، در کنار پل‌ موسوم به چرمشهر و بر روی تاغزارها باقی مانده و مناظر نازیبایی را پیش چشم رهگذران به وجود آورده و انباشت این حجم از زباله در طول کیلومترها مسیر رودخانه، سلامتی محیط زیست را نیز با تهدید جدی مواجه کرده است.

زباله‌های رودخانه شور و شیرین هزینه‌های بسیاری را به همراه دارد

فرماندار ورامین در این رابطه گفت: حجم زیاد زباله و انباشت آن در حاشیه رودخانه، هزینه‌های بسیاری را برای شهرستان به همراه دارد.

حسین کاغذلو افزود: رودخانه شور و شیرین، در حالت عادی به لایروبی سالانه نیاز دارد ولی حجم زیاد زباله باعث می‌شود که ستاد مدیریت بحران شهرستان برای جلوگیری از طغیان مجبور باشد که به صورت ماهانه نسبت به پاکسازی آن اقدام کند.

وی گفت: با توجه به این که روی این رودخانه و شاخه‌های فرعی آن، پل‌های متعددی برای دسترسی محلی احداث شده، حجم زیاد زباله عمدتا باعث گرفتگی دهانه پل‌ها شده و آب علاوه بر ورود به جاده، به مزارع نیز وارد شده و خساراتی را به کشاورزان تحمیل می‌کند.

وی تصریح کرد: این زباله‌های عمدتا پلاستیکی، محیط زیست را نیز با خطر جدی مواجه کرده و تلاش می‌شود تا حتی‌الامکان نسبت به پاکسازی آن اقدام شود.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار