خانه » اجتماعی و حوادث » کارشناسان «اورژانس اجتماعی» مبارزان فراموش‌شده جبهه مبارزه با کرونا
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

اجتماعی و حوادث, استان‌ها // 18 مارس 2020  ,  11:50  // کد خبر : 50388
یادداشت انتقادی راوی/ کارشناسان «اورژانس اجتماعی» مبارزان فراموش‌شده جبهه مبارزه با کرونا

علی‌رضا مهدی‌زاده از پیشکسوتان رسانه‌ای استان تهران در یادداشتی انتقادی، ضمن تشریح کارکرد «اورژانس اجتماعی 123» کارشناسان این حوزه را مبارزان فراموش‌شده جبهه مبارزه با کرونا دانست.

علی‌رضا مهدی‌زاده از پیشکسوتان رسانه‌ای استان تهران در یادداشتی انتقادی، ضمن تشریح کارکرد «اورژانس اجتماعی 123» کارشناسان این حوزه را مبارزان فراموش‌شده جبهه مبارزه با کرونا دانست.

به گزارش راوی امروز، مهدی‌زاده در یادداشت خود نوشته است:

«در روزهایی که بیشتر نگاه‌ها معطوف به پرستاران و پزشکان در خط مقدم مبارزه با ویروس منحوس کروناست، کارشناسان «اورژانس اجتماعی 123» مبارزان فراموش‌شده این جبهه، مظلومانه و تقریباً بدون پشتیبانی خاصی مشغول خدمات خاص خود به جامعه هدفشان هستند.

«اورژانس اجتماعی» تلفیقی از مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی (مرکز اورژانس اجتماعی)، خط تلفن 123، گروه سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی است که برای حل مشکل‌ها و آسیب‌های اجتماعی مردم توسط دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی انجام می‌شود.

«اورژانس اجتماعی» تلاش دارد تا با کمک به حذف آسیب‌های اجتماعی، ارائه خدمات با سه ویژگی به‌موقع بودن، در دسترس بودن و تخصصی بودن، به کنترل  و کاهش بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی، جایگزینی مداخله‌های روانی و اجتماعی به‌جای مداخله‌های انتظامی و قضایی، پیشگیری از وقوع جرم، ارتقای توانمندی افراد در معرض آسیب نیز بپردازد.

گروه‌های هدف این برنامه نیز زوجین متقاضی طلاق و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، زنان و دختران آسیب‌دیده اجتماعی، کودکان کار و خیابان، همسران و کودکان آزاردیده، کودکان و نوجوانانی که والدینشان معتادند، دختران و پسران فراری از منزل، انواع خشونت خانگی، افرادی که تمایل به خودکشی دارند و سایر افرادی هستند که به هر دلیل در شرایط بحرانی قرارگرفته‌اند.

خدمات تخصصی این اورژانس نیز خدمات مددکاری، روانشناسی، تربیتی، حقوقی، فرهنگی و آموزشی است.

فعالیت‌های «اورژانس اجتماعی» بیشتر در مناطق آسیب‌زا و عمدتاً حاشیه‌نشین است که حداقل یک روانشناس و یک مددکار در آن مستقر بوده و با فعالیت مددکاری اجتماع‌محور، برای کمک به حل آسیب‌های اجتماعی مردم اقدام می‌کنند.

چند وظیفه پرخطر کارکنان و کارشناسان «اورژانس اجتماعی»، پذیرش و ساماندهی کودکان مادرمعتاد که مستقیم از بیمارستان ارجاع می‌شوند، بازدید از منزل و محل کار زنان و دختران آسیب‌دیده یا در معرض آسیب کودک‌آزاری، همسر آزاری و خشونت خانگی است که بعدازاین مرحله، برای هر پرونده تشکیل‌شده، رفتن به بیمارستان، گرفتن نامه پزشکی قانونی، دادسرا و… و همچنین دریافت گواهی سلامت نیز اضافه می‌شود.

مسئولیت انجام ملاقات فرزندان طلاق با والدین پرخطر یا آسیب‌پذیر نیز در وظایف «اورژانس اجتماعی» تعریف‌شده است؛ ضمن این‌که رسیدگی و بازدید از کمپ‌های ترک اعتیاد و معتادان نیز در حوزه فعالیتی بهزیستی و بعضا «اورژانس اجتماعی» قرار دارد.

به‌این‌ترتیب، ارتباط مستقیم کارکنان و کارشناسان «اورژانس اجتماعی» با مردم، آن‌هم اکثراً قشر حاشیه‌نشین شهرها که مشکل‌های متعدد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی و… دارند، در این دوران کرونایی، محیط‌های پرمخاطره‌ای برای این خادمان بی‌ادعای مردم فراهم می‌کند.

جا دارد در کنار توجه ویژه به پزشکان و پرستاران که دقیقاً در مراکز انتشار ویروس کرونا (مراکز درمانی) قرار دارند، به کارشناسان «اورژانس اجتماعی» نیز توجه ویژه‌ای شود؛ چراکه چند کارشناس این اورژانس در روزهای اخیر به‌واسطه ارتباط مستقیم با مردم، به این بیماری مبتلا شده و حتی جان خود را ازدست‌داده‌اند.

با تحقیقات میدانی نگارنده این سطور، به نظر می‌رسد مسئولان سازمان بهزیستی که باید امکاناتی از قبیل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده را در اختیار این کارشناسان مظلوم قرار دهند تا در ارتباط مستقیم با آسیب دیدگان اجتماعی محفوظ باشند، از دادن این امکانات حداقلی نیز در بسیاری از مراکز «اورژانس اجتماعی» دریغ کرده‌اند.

بنابراین ضمن آگاه‌سازی مردم از تلاش گمنامانه کارشناسان این اورژانس، باید تقدیر ویژه‌ای از آنان نیز شکل بگیرد؛ چراکه کارشناسان «اورژانس اجتماعی» مبارزان فراموش‌شده جبهه مبارزه با کرونا محسوب می‌شوند و شایسته این تقدیرهای ویژه و دلگرم‌کننده هستند».



دیدگاه ها :


  1. علی بخشی , چهارشنبه, 18مارس 2020 در ساعت 4:13 ب.ظ

    دمت گرم خدایش
    بهزیستی گفته پرسنل باید خودشون این وسایل رو تهیه کنن.در صورتی ک ب پرسنل ستادی خودشون ک حداقل تماس با مددجویان رو دارن داده
    و اینکه نه حقوق بهمن نه حقوق اسفند و نه عیدی ب نیروهای خرید خدمتی داده.قطعا رفت واسه بعد از تعطیلات
    بازم دم شما گرم ک ب فکر ما هستین


 
 

آخرین اخبار