خانه » استان‌ها » 3 طرح شهری منطقه 20 در اولویت تهران قرار گرفت
  • جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - 2024 27 December

استان‌ها // 17 دسامبر 2018  ,  11:16  // کد خبر : 28821
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران: 3 طرح شهری منطقه 20 در اولویت تهران قرار گرفت

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در جریان بازدید میدانی از منطقه 20، طرح های بهسازی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، پهنه صنعتی شمال ری و محدوده تاریخی و گردشگری را از اولویت های شهرداری تهران برشمرد و ظرفیت های شهرری به عنوان محرک های اقتصادی در تهران و حتی ایران را بی نظیر دانست.

به گزارش راوی امروز، عبدالرضا گلپایگانی در جریان بازدید از موقعیت های تاریخی، گردشگری و پروژهای مهم شهری منطقه 20 گفت: طرح های بهسازی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، پهنه صنعتی شمال ری و طرح گردشگری و تاریخی شهرری از اهمیت بسزایی برخوردار است که مراحل عملیاتی شدن هر 3 طرح به موازات هم پیش خواهد رفت.

گلپایگانی با اشاره به اینکه هر 3 طرح در اولویت شهرداری تهران قرار می گیرد، افزود: فعال شدن محدوده تاریخی شهرری و موضوع کارخانه سیمان ری به عنوان پهنه فرهنگی گردشگری در اولویت اول کاری است چرا که کاملا منطبق با اهداف و پروژه هایی است که شهردار تهران قصد دارد در دوره مدیریت جدید به نتیجه برساند.

وی هر یک از این فرصت ها را فضای مناسبی برای ایجاد کسب و کار سالم و پایدار در محدوده های تاریخی، گردشگری و طبیعت گردی برشمرد و افزود: در سالیان گذشته پروژه های زیادی در محدوده شهرری مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است که بخشی از آن انجام و بخشی دیگر هنوز به نتیجه نرسیده است که ما وظیفه داریم تا با راهبردهای عملیاتی و علمی بخش های نیمه کاره و معطل را فعال کنیم.

گلپایگانی با اشاره به اینکه سه رکن محدوده تاریخی، صنعتی و زیارتی شهرری ظرفیت های مناسبی برای توسعه پایدار هستند، گفت: با هماهنگی مراکز قانونی که مسئولیت تصویب طرح های شهری را برعهده دارند به دنبال رفع مسائل شهرری با سرعت و شتاب بیشتری خواهیم بود.

محرک های اقتصادی شهرری در تهران و ایران بی نظیر است

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ادامه داد: از نظر من شهرری یک ظرفیت بسیار خوب گردشگری برای محدوده با جمعیت 10 میلیون نفری که در شهر تهران زندگی می کنند، است و همچنین این منطقه ظرفیت هایی در مقیاس حتی ملی  دارد که می تواند شهرری را به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی کند.

گلپایگانی با اشاره به اینکه شهرری دارای جاذبه های متنوع برای تمامی اقشار با سلایق مختلف اعم از زیارتی، تاریخی و طبیعت گردی است، گفت: نمونه هایی مثل چشمه علی و دژ رشکان درمحدوده سرزمین فعلی ایران انگشت شمار است که از این ظرفیت ری بایستی در جهت ایجاد جریان های اقتصادی و اجتماعی و به تبع آن ایجاد اشتغال و تقویت هویت شهر به درستی استفاده شود.

وی به وجود همین ظرفیت در بخش زیارتی نیز اشاره کرد و افزود: ظرفیتی که از نظر تولید اشتغال در محدوده صنعتی شهرری وجود دارد در محدوده سرزمینی ری، تهران و شمیرانات بی نظیر است.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران یادآور شد: پایتخت فعلی جمهوری اسلامی که تهران است از ری نشات گرفته است و شهر تهران پاجوش درخت کهنسال ری محسوب می شود که در ادوار گذشته به واسطه تحولات اجتماعی، تاریخی و اقتصادی، شهرری دچار تغییر و تحولات بسیاری شده است.

تداوم طرح بهسازی پیرامون حرم با رویکرد حفظ هویت محلی

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص طرح بهسازی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) که بیش از 20 سال به طول انجامیده است و با توجه به تملک حدود 200 ملک معارض از سوی شهرداری منطقه 20 همچنان املاک معارض دیگری وجود دارد که مدیریت شهری توان تملک آنها را ندارد، گفت: این طرح مهم با رویکرد احترام به زندگی پیرامون حرم و حفظ و احیای هویت محله نفرآباد تداوم می یابد و تلاش می کنیم مشکلات را برطرف کنیم و پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج به شهرداری منطقه 20 ابلاغ می شود تا فضای این محدوده رونق بگیرد و زندگی در محله پیرامون حرم جریان پیدا کند.

لزوم انطباق قوانین حاکم بر حریم شهرری با تهران

گلپایگانی بحث حریم را از دیگر مسائل مورد توجه در شهرری برشمرد و افزود: حریم شهر تهران با بحث تقسیمات کشوری در ارتباط است که قانون تقسیمات کشوری نباید به یک مسئله تهدیدکننده تبدیل شود و به ظرفیت های موقعیت هایی مثل شهرری آسیب بزند.

وی با اشاره به اینکه الزامات پایتخت ایجاب می کند که محدوده پیرامونی آن نیز هماهنگ با مادرشهر مرکز مدیریت شود، گفت: نگاهی که از گذشته وجود داشته که بخواهیم فضاهای مزاحم را به حریم چه در جنوب که شهرری است و چه در شرق و یا غرب تهران انتقال دهیم رویکرد درستی نیست.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ادامه داد: خوشبختانه طرحی در شورای عالی شهرسازی معماری مصوب شده که رویکرد آن حفاظت است و به عنوان یک سند مشترک بین تهران، ری، اسلامشهر و همه شهرهای اطرافی که پیرامون تهران هستند با هدف برقراری رویه یکسان در محدوده حریم عملیاتی خواهد شد.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار