علیرضا مهدیزاده پیشکسوت خبری استان تهران در نقدی رسانهای، اختلافات اخیر درباره انتصاب یک بانو به سمت بخشداری مرکزی ورامین را دستمایه قرار داده و تحلیل مختصری از گذشته و حال معترضان و منتقدان و همچنین توان مدیریتی بانوی مدنظر، بیان کرده است.
به گزارش راوی امروز، مهدیزاده در نقد خود نوشته است:
حدود یک ماه است که شایعه انتصاب «شهره عرب شیرازی» مشاور امور بانوان فرمانداری شهرستان ورامین به عنوان بخشدار مرکزی، دهان به دهان میچرخد و جالب اینکه گرچه درصد عملی شدن این شایعه کم است اما برخی نقدها و تحلیلهای تند، بیمنطق، مغرضانه و جناحی، گزینه مورد نظر را در حد فرماندار یا معاون فرماندار مطرح کرد و نشان داد که میتوان چنین شایستگی را نیز در «عرب شیرازی» دید.
انتقادها و فراموشی اصولگرایانه
اولین انتقادی که به بانوی گزینه بخشداری میشود، این است که او تجربه مدیریتی ندارد؛ جالب است که این انتقادها توسط جناح اصولگرایی مطرح میشود که در 16 مرداد 1389 «محسن منصوری» جوان 26 ساله بدون حتی یک دقیقه سابقه مدیریت اجرایی به عنوان فرماندار شهرستان ورامین (پیشوا و قرچک هم جزو این شهرستان بود و در دوران سه ساله منصوری از ورامین جدا شدند!) منصوب شد و صدای این اصولگرایان – جز عدهای اندک- درنیامد.
دریغا که اصولگرایان چه فراموشکارند…
دومین انتقادی که همین جناح اصولگرا در این روزها مطرح کردهاند، عدم کفایت و لیاقت بانوی گزینه بخشداری است که البته هیچ دلیلی را نیز عنوان نکردهاند و فقط در لفافه گفتهاند، اما نگارندۀ این سطور در ادامه همین نقد، تحصیلات، فعالیتهای اجتماعی و مدیریت در امور بانوانِ «عرب شیرازی» گزینه جوان 34 ساله را بیان میکند تا «رو سِیَه شود هرکه در او غش باشد».
شهره عرب شیرازی کیست؟
او دانشجوی مقطع دکترای تخصصی تکنولوژی مواد غذایی، فارغالتحصیل مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد کشاورزی با گرایش علوم و صنایع غذایی است که شش سال سابقۀ تدریس در مقاطع کاردانی و کارشناسی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد را دارد و با عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان، موفق به کسب رتبۀ ممتاز در مقطع کارشناسی، ورود به مقطع ارشد بدون آزمون و کسب رتبۀ برتر در مقطع دکتری شده است.
عرب شیرازی دارای مقالات متعدد در مجلات علمی ترویجی، بین المللی و…، دارای مقاله علمی در همایشهای ملی، عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و عضو کمیته بهداشت دانشگاه فرهنگیان استان تهران است.
او مشاور فرماندار و مسئول کمیسیون امور بانوان فرمانداری شهرستان ورامین از مهرماه ۹۵ بوده که سمت مشاوری رئیس ستاد سرشماری نفوس و مسکن شهرستان در سال ۹۵ و بازرسی ویژه فرماندار در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال ۹۶ را نیز برعهده داشته است.
اقدامات مهمِ سه برابریِ کمیسیون امور بانوان در کمتر از دو سال
«عرب شیرازی» جوان و پر انرژی، از مهرماه ۹۵ که مسئولیت کمیسیون امور بانوان فرمانداری را برعهده گرفته، براساس آمار و ارقام موجود، بدون ادعا و بدون حضور نمایشی در صفحات نشریات و خبرگزاریها و فضای مجازی، حداقل سه برابر تمام مشاوران و رؤسای کمیسیون امور بانوان ورامین بزرگِ دوران اصولگرایان (شامل ورامین، قرچک و پیشوا) و مسئولان قبلی و کنونی اصلاحاتی و اعتدالی در ورامین و شهرستانهای اطراف، اقدام عملی مهم و بدیع داشته است که ۲۱ مورد آن را میخوانید:
۱- تشکیل کارگروههای تخصصی شامل بهداشت، کارآفرینی و توانمندسازی، خانواده ایثارگران، محیط زیست، آسیبهای اجتماعی و… با حضور متخصصان زن شهرستان.
۲- تشکیل سمن(سازمان مردم نهاد یا همان ngo) کارآفرینان زن (در حال ثبت) برای اولین بار در شهرستان.
۳- تشکیل سمن کودک و خانواده برای اولین بار در شهرستان (در حال ثبت).
۴- تشکیل سمن محیط زیستی زنان (در حال ثبت).
۵- تشکیل ۲۲ کمیته بانوان روستایی و ۲ کمیته بانوان بخش در سطح شهرستان.
۶- برگزاری دو نمایشگاه تخصصی زنان کارآفرین شهرستان (طوبی) در دو سال متوالی.
۷- برگزاری کلاسهای آموزشی دانش افزایی بانوان به طور متناوب به مدت ۴۰ هفته.
۸- برگزاری دورههای آموزشی رایگان برای زنان روستایی.
۹- انجام ویزیت رایگان پزشکی برای زنان روستایی.
۱۰- برگزاری کلاسهای آموزشی کشاورزی و روانشناسی در سطح روستاها و محلات شهر.
۱۱- طرح تدوین «اطلس وضعیت زنان» شهرستان برای اولین بار در کل کشور با مقیاس شهرستانی.
۱۲- طرح حمایت ویژه از زنان بدسرپرست و بی سرپرست شهرستان در قالب مرکز نیکوکاری(در حال دریافت مجوز).
۱۳- برگزاری همایشهای متعدد برای کارآفرینان، مادران و دختران شهدای مدافع حرم، زنان نخبه شهرستان و…
۱۴- برگزاری تورهای گردشگری داخل و خارج منطقه با هدف آشنایی زنان با بناهای تاریخی.
۱۵- پیگیری و حمایت از افتتاح دو کارگاه خود اشتغالی زنان در روستاهای بخش جوادآباد.
۱۶- ثبت نام ۴۶۰ نفر از زنان بدسرپرست و بی سرپرست برای دریافت تسهیلات بدون بهره در کمیسیون امور بانوان و معرفی به صندوق قرض الحسنه مهر (بیشترین تعداد ثبت نام و معرفی).
۱۷- حمایت کمیسیون بانوان از ورزشکاران زن برای اعزام به مسابقات کشوری و بین المللی.
۱۸- بازدیدهای منظم از روستاهای سطح شهرستان و همچنین محلات سطح شهر و برگزاری جلسه با بانوان و پیگیری حل مشکلات موردی ایشان با همکاری و حمایت مجموعۀ فرمانداری.
۱۹- تهیه و توزیع بسته های مواد غذایی در ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان برای خانوادههای نیازمند.
۲۰- انعکاس و پیگیری ویژه موضوع بیمۀ زنان قالیباف با همکاری نمایندۀ مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی.
۲۱- برگزاری جلسات مشترک با حوزۀ معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران در زمینۀ آسیبهای اجتماعی.
تحول و تحرک فراوان در قبال حسادتها و سکوتهای اعتدالی و اصلاحطلبانه
این همه تحول و تحرک «عرب شیرازی» در امور بانوان که کمتر اطلاع رسانی شده و تحسین برانگیز نیز هست، نکته جالبی را در بر دارد.
اصلاحطلبان و اعتدالیون در روزهای هجمۀ تمام عیار و البته از سر ناآگاهی و سیاسیکاری اصولگرایان به انتصاب اولین بانوی بخشدار در جنوب و شرق استان تهران، به سه دسته تقسیم شدهاند.
عده کمی درحال حمایت از ارتقای زنان در شهرستان ورامین و شکستن تابوهای بی دلیلِ 40 ساله هستند؛ دسته دوم اصلاحطلبان و اعتدالیونِ ساکتند که اصولاً فقط در ایام انتخابات مختلف سر بر میآورند و مدعی بزرگی و پدرخواندگی میشوند؛ دسته سوم نیز اصلاحاتیها و اعتدالیونی هستند که پیشرفت و ارتقای جوانترها را برنمی تابند و چون دوست دارند خودشان و نزدیکان و همفکرانشان دائم المسئولیت و رو به رشد باشند، حسادت میکنند.
دسته سوم حتی در برخی موارد، خنجر از رو میکشند و دشمنی برای نرسیدن جوانترها به پیشرفت را علنی نشان میدهند و گروه دوم هم با علم به این موضوع، نه واکنشی دارند و نه گویا چنین مواردی را میبینند؛ انگار که بدشان هم نمیآید که اختلافات پررنگ و بیشتر شود!
پیشنهاد جدید و دلایل آن
به هر تقدیر، نگارندۀ این سطور با توجه به عملکرد مثبت و جهادی «عرب شیرازی» در عین نبود بودجه و امکانات کافی زیرساختی، ضمن اعلام حمایت از ارتقای مشاور امور بانوان فرمانداری به سطح بخشداری، به فرماندار ورامین پیشنهاد میکند تا حتی وی را به عنوان گزینه پستهای برتر و بالاتر در مجموعه فرمانداری یا ادارات دیگر معرفی کند.
چرا که تجربه مدیریت زنان در کشورمان ثابت کرده که آنها میتوانند مدیریت موفقتر و بهتر از مردان در برخی سطوح داشته باشند، به خصوص اگر همچون «عرب شیرازی» دارای شور و نشاط جوانی و تعهد و انگیزه خدمتگزاری بیشتر و بهتر به مردم باشند.
از طرفی، نوع تحصیلات گزینۀ بانوی بخشداری که کشاورزی با گرایش علوم و صنایع غذایی است، نیاز جدی شهرستان ورامین قطب کشاورزی استان تهران محسوب میشود که حتی در رده های بالاتر نیز میتواند به رشد و توسعه شهرستان کمک شایانی داشته باشد.
حالا که قرار است شایسته سالاری بدون نگاه جنسیتی در امور اداری منطقه شکل بگیرد، «عرب شیرازی» فارغ از نگاه زنانه مردانگی و به دور از نگاههای جناحی اصلاحاتی و اصولی و اعتدالی، میتواند گزینه لایق و مناسبی برای مناصب مهم دولتی در شهرستان ورامین باشد.
دیدگاه ها :