خانه » استان‌ها » چرا همه مشکلات پاکدشت را به گردن شهرداری می‌اندازیم؟
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

استان‌ها // 3 دسامبر 2017  ,  20:06  // کد خبر : 11126
چرا همه مشکلات پاکدشت را به گردن شهرداری می‌اندازیم؟

مدیریت شهری با توجه به انتظارات و نیازهای شهروندان، مدیریتی فرابخشی است در حالیکه این مدیریت فرابخشی در تعارض با مدیریت بخشی وزارتخانه‌ها قرار دارد که این خود روابط مدیریت شهری را با وزراتخانه ها و به تبع آن با زیر مجموعه آنها در شهرها یعنی ادارات دچار چالش جدی می کند.

به گزارش راوی امروز، هر سال بودجه کشور به مجلس ارائه می شود و پس از تصویب مقادیر تعیین شده در اختیار بخش های مختلف قرار می گیرد.

شهرداری ها به عنوان سازمان های غیر دولتی و غیر انتفاعی سهم بسیار بسیار ناچیزی را به خود اختصاص می دهند. اما عملا در تمام فعالیت هایی که در شهر قرار است هر اداره، نهاد و سازمان انجام دهد از شهرداری ها توقع دارند که هزینه آن را بپردازند..! و در نهایت نیز آنچه نصیب شهرداری ها میشود برچسب ناکارآمدی و ناتوانی است.

به طور مثال در شهر پاکدشت به خاطر فرسودگی لوله های آب کمتر روزی و کمتر مکانی است که شاهد حفاری اداره آب نباشیم. اداره آب زیر مجموعه وزارت نیرو است و از طریق آب بهاء مبالغ فروش آب مصرفی از شهروندان اخذ می گردد، اما نارضایتی مردم در نهایت از شهرداری است که از نظر مردم باید سریعا حفاری ها را اصلاح و ترمیم نماید!

مثال های متعدد دیگری در زمینه فعالیت های اداره محیط زیست، اداره ارشاد، راه و شهرسازی، اداره راهنمایی و رانندگی و… می توان بیان کرد که ضعف عملکرد هر کدام را مردم از ناکارآمدی شهرداری ها می دانند.

اما باید توجه داشت که علیرغم تاکید در سه برنامه توسعه سوم، چهارم و پنجم هنوز هیچ اقدام عملی در خصوص مدیریت یکپارچه شهری برداشته نشده و شهرداری ها عملا سهم زیادی در مدیریت شهر نداشته و تنها به عنوان مادر خرج شهرها دیده می شوند.

از شهرداری ها انتظار می رود که با آموزش شهروندی در زمینه اختیارات و وظایف شهرداری ها به روشنگری بپردازند تا از بسیاری از انتظارات موجود که خارج از حیطه شهرداری ها است، کاسته شود‌.

 

*دکتر احمد اسدی



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار