عضو علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی میگوید: اگر بخشی از میراث و داشتههای فرهنگی یک کشور به دیگران انتقال داده شود خوب است اما در بیشتر موارد، این انتقال صرفا تحریککننده و تهییجکننده است و اندیشهبرانگیز نیست.
به گزارش راوی امروز، دكتر محمدرضا كلاهی، با حضور در كافهخبر در میزگردی با حضور بحران هوایت، به وضعیت فرهنگی و اجتماعی كشورمان اشاره و تاكید كرد: فكر میكنم موسیقی، سینما و به طور كلی هنر كشورمان پیشرفت بسیار زیادی داشته و اینطور نیست كه فرهنگ ما ارتقا نداشته باشد؛ اما مساله اینجاست كه گاهی حاكمیت با مداخلاتی كه دارد باعث میشود این موارد در مسیر درستی قرار نگیرند.
این جامعهشناس همچنین درباره انتقال فرهنگها و تاثیرگذاری آنها بر همدیگر اظهار كرد: اگر بخشی از داشتههای یك ملت به دیگران انتقال داده شود كه باعث غنای فرهنگ شود خیلی هم خوب است اما مساله اینجاست كه در بیشتر موارد، این انتقال صرفا تحریك كننده و تهییج كننده است و اندیشهبرانگیز نیست. به عنوان مثال، هجوم فیلمهای كرهای و سرالصهای ضعیف در تلویزیون به چشم میخورد كه هر كدام میتواند بحران هویت ایجاد كند اما جالب است كه هیچ حساسیتی نسبت به آن وجود ندارد. به عقیده من این مسائل بسیار مهم است و در حالی كه حساسیت نسبت به آنها از بین رفته، میتوانند بسیار ضربهزننده باشند.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه ها :