خانه » اجتماعی و حوادث » درباره نقش «هوش مصنوعی» در جنگ‌های جدید
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

اجتماعی و حوادث // 2 مارس 2023  ,  11:00  // کد خبر : 73242
درباره نقش «هوش مصنوعی» در جنگ‌های جدید

بر اساس تصمیم کنگره و ارتش ایالات متحده، سرمایه گذاری روی زمینه های نظامی هوش مصنوعی چند برابر می شود و آمریکا تلاش می کند هوش مصنوعی را بر تمام ارکان نیروهای نظامی اش حاکم کند.

بر اساس تصمیم کنگره و ارتش ایالات متحده، سرمایه گذاری روی زمینه های نظامی هوش مصنوعی چند برابر می شود و آمریکا تلاش می کند هوش مصنوعی را بر تمام ارکان نیروهای نظامی اش حاکم کند.

به گزارش راوی امروز، شواهد نشان می دهد که به زودی هوش مصنوعی بر تمام جنبه های زندگی انسان تسلط می یابد. یکی از زمینه هایی که بیش از سایر حوزه ها مورد تاخت و تاز هوش مصنوعی قرار گرفته و خواهد گرفت، جنگ یا فعالیت نظامی است.

جنگ ربات ها از دیرباز مورد توجه نویسندگان و فیلم سازان خیال پرداز بوده است. با این حال، همه تحلیلگران و نویسندگان می دانستند که این ایده صرفا یک خیال دور از دسترس و غیر قابل تحقق نیست و با پیشرفت هوش مصنوعی دیر یا زود به واقعیت تبدیل می شود.

حالا مشخص شده که دنیا در عمل وارد جنگ هوش مصنوعی شده است. چین، روسیه، ناتو و حتی ژاپن و کره جنوبی بودجه های سنگینی را برای تجهیز ارتش خود به تسلیحات مجهز به هوش مصنوعی در نظر گرفته اند. با این حال، در بین ارتش ها، ارتش ایالات متحده بیش از سایرین روی این زمینه سرمایه گذاری کرده است.

ارتش ربات ها در آمریکا

بر اساس گزارشی که اخیرا فوربس منتشر کرده، ایالات متحده طرح “ارتش هوش مصنوعی” یا به عبارت دیگر، “Autonomy in Weapons Systems ” را که در سال ۲۰۱۲ تصویب کرد، به روز رسانی کرده است. بر اساس تصمیم کنگره و ارتش ایالات متحده، سرمایه گذاری روی زمینه های نظامی هوش مصنوعی چند برابر می شود و آمریکا تلاش می کند هوش مصنوعی را بر تمام ارکان نیروهای نظامی اش حاکم کند.

بر  اساس گزارش فوربس، ایالات متحده اخیراً لایحه ای را تصویب کرده که طبق آن، مجوز سرمایه گذاری ۲۹ میلیارد دلاری، طی سال های ۲۰۲۲-۲۰۲۶ برای تحقیقات و نوآوری های در حال ظهور فناوری هوش مصنوعی صادر شده و همچنین، ۵۲ میلیارد دلار هم به ابتکارات موجود در زمینه هوش مصنوعی تخصیص داده شده است. بر این مبلغ، باید بودجه اختصاصی پنتاگون جهت تحقیق و توسعه فناوری ۵G را افزود. این بودجه نسبت به بودجه سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است.

نقاط قوت و ضعف ارتش هوش مصنوعی چیست؟

بر اساس گزارش فوربس، طرح ارتش هوش مصنوعی برنامه های متنوعی را شامل می شود. در واقع هوش مصنوعی قرار است انقلابی در ارکان مختلف ارتش آمریکا ایجاد کند؛ از جمله امنیت سایبری، سیستم های جنگ، لجستیک و حمل و نقل، شناسایی هدف، مراقبت های بهداشتی جنگ، نظارت بر تهدید و آگاهی موقعیت، هوش مصنوعی و پردازش اطلاعات داده ها، و آموزش شبیه سازی رزم و… 

به گزارش فوربس، استفاده از هوش مصنوعی در ارتش مزایای زیادی دارد. از این جمله اند؛ سیستم‌های تشخیص بهتر تهدید، هوش امنیت سایبری پیشرفته، کاهش نیروی کار، افزایش ایمنی و… . بزرگترین ضعف هوش مصنوعی هم در حال حاضر، هزینه زیاد و مداوم آن است‌. همچنین، باید توجه داشت که هوش مصنوعی در حال حاضر فاقد خلاقیت است، یا حداقل به اندازه هوش انسانی خلاقیت ندارد. بنابراین، به گفته بسیاری از کارشناسان برجسته، هوش مصنوعی و انسان ها برای مدت طولانی با هم در ارتش کار خواهند کرد، زیرا ربات های پیشرفته هم در حال حاضر در حد یک گربه هوش دارند و هنوز راه زیادی دارند که از انسان، خلاقیت و برنامه ریزی اش مستقل شوند.

هیولایی که روز به روز قدرتمندتر می شود

با وجود ضعف فعلی هوش مصنوعی، اما همانطور که از گزارش فوربس هم قابل استنتاج است، ارتش های بزرگ به دنبال این هستند که تا چند سال آینده هوش مصنوعی را به درجه استقلال از اراده انسانی برسانند. اگرچه استقلال ربات ها از انسان می تواند به قدرت ارتش ها بینجامد اما می تواند نتایج وحشتناکی هم داشته باشد. استقلال و خودبسنده بودن سیستم ربات ها ما را به یاد فیلم های ژانر علمی تخیلی مانند “۲۰۰۱، یک ادیسه فضایی”، “ترمیناتور” و “من، ربات” می اندازد. اگرچه هوش مصنوعی هنوز آنقدر پیشرفت نکرده که در مقابل انسان قیام کند و بعید هم است که در آینده نزدیک به این توانایی برسد اما در آینده دور و با تحول بیشتر تکنولوژی بعید نیست، ربات ها حاکم بر انسان ها شوند و همانطور که یووال نوح هراری، نویسنده کتاب انسان خردمند گفته به زودی با عصر انسان خداحافظی کرده و وارد عصر هوش فراانسانی شویم.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار