دانشمندان طبق مطالعه جدید تحقیقاتی، به نوعی فناوری دست پیدا کردند که نابینایان را قادر میسازد با کمک بینایی مصنوعی به دید محدودی از اطرافشان برسند.
دانشمندان طبق مطالعه جدید تحقیقاتی، به نوعی فناوری دست پیدا کردند که نابینایان را قادر میسازد با کمک بینایی مصنوعی به دید محدودی از اطرافشان برسند.
به گزارش راوی امروز، یک مطالعه توسط یک تیم بین المللی از دانشمندان به یک زن ۵۸ ساله کمک کرد تا ۱۶ سال پس از اینکه بینایی خود را به طور کامل از دست داده بود، بینایی “مصنوعی” به دست آورد. این تکنیک که شامل کاشت الکترودهای ریز در مغز است، تاکنون امکان تشخیص محدودی را برای نابینایان فراهم کرده است.
کاشت مجموعهای از الکترودها در قسمت بینایی مغز، نورونهای اطراف را تحریک و دید مصنوعی را برای داوطلب فراهم میکند. در این فناوری از عینکهای مخصوص با دوربین داخلی نیز استفاده شد. دانشمندانی از اسپانیا، هلند و ایالات متحده آمریکا نتایج کار خود را در مجله تحقیقات بالینی منتشر کردند. این فناوری الکترودهای مغز را تحریک میکند و طبق این مطالعه زنان فقط میتوانند نقاط سفید را ببیند.
به گفته پروفسور ادواردو فرناندز، نتایج بسیار چشمگیر بود و ایمنی و کارآمدی فناوری را نشان میداد . این استاد دانشگاه در عین حال خاطر نشان کرد که جامعه علمی هنوز باید به تعدادی از سوالات پاسخ دهند و تعدادی از مشکلات را حل کنند. این گروه قصد دارد آزمایشهای بیشتری را انجام دهد و دفعه بعد از سیستمهای پیچیده تری استفاده کند که قادر به “ترجمه” تصاویر پیچیدهتر مغز هستند. اعتقاد بر این است که این به ارتباط اجتماعی به افرادی که بینایی خود را از دست داده اند کمک میکند.
اگر آزمایشها موفقیتآمیز باشند، این فناوری به افراد نابینا اجازه میدهد تا مخاطبین را بشناسند، درها، اتومبیلها و سایر اشیاء را شناسایی کنند. انتظار میرود کارآزماییهای بالینی تا ماه مه ۲۰۲۴ ادامه داشته باشد. همچنین این تحقیقات توسط چندین موسسه و دانشگاه از جمله وزارت علوم و نوآوری اسپانیا انجام میشود.
دیدگاه ها :