خانه » اجتماعی و حوادث » ۱۰ اشتباه رزومه که شانس استخدام شما را کم می‌کند
  • چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - 2025 8 January

اجتماعی و حوادث // 18 اکتبر 2020  ,  08:17  // کد خبر : 56155
۱۰ اشتباه رزومه که شانس استخدام شما را کم می‌کند

مسئولان بخش نیروی انسانی با حجم عظیم رزومه‌های دریافتی، تقریباً به دنبال هر بهانه‌ای هستند تا به شما پاسخ منفی بدهند. ۱۰ نمونه‌ی زیر، چند نمونه از بهانه‌های رایجی هستند که می‌تواند به سادگی رزومه شما را در زباله دان هر شرکتی قرار دهد.

به گزارش راوی امروز، گوگل در امریکا یکی از محبوب‌ترین مکان‌ها برای کار به شمار می‌رود و خیلی‌ها به دنبال استخدام در آن هستند. به گفته‌ی Fast Company این شرکت زمانی که اسکات بیکن حدود یک سال به عنوان مسئول جذب نیرو در آن مشغول بود ۳ میلیون رزومه دریافت کرد.

او در این باره گفته است: «متقاضیان کار در گوگل طیف بسیار وسیعی را در بر می‌گیرند، از نیروی کار بسیار حرفه‌ای گرفته تا کسانی که حتی نمی‌توانند یک جمله را سر هم کنند». بیکن زمانی مسئول جذب مهندس نرم افزار و شبکه برای گوگل بود و در بازاریابی و سایر حوزه‌ها نیز با آن شرکت همکاری داشت.

۱- ظاهر بد
رد کردن رزومه‌ی کاری متقاضیان به خاطر فرمت بد شاید خنده دار به نظر برسد، مخصوصاً اگر زیبایی بصری ارتباطی با شغل مورد نظر نداشته باشد. با این حال، اتفاقی که می‌افتد دقیقاً همین است. لیدیا دیشمن از فست کمپانی می‌نویسد: «فرمت رزومه بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید اهمیت دارد. از آنجایی که نگاه سطحی مسئولان امر به رزومه‌ی شما تنها حدود ۶ ثانیه به طول می‌کشد، ارائه‌ی سابقه‌ی کاری در قالبی که توجه فرد را به خود معطوف نگه دارد از اهمیتی حیاتی برخوردار است».

۲- بیان هدف
بیکن بیان هدف در رزومه را «تاریخ گذشته و بسیار مستعمل» می‌داند. حرف زدن درباره‌ی چیز‌هایی که شما می‌خواهید، به جای آنچه برای کارفرما می‌توانید انجام دهید، اغلب اوقات تلف کردن وقت کارفرماست. چنین بخش‌های از مد افتاده‌ای در یک رزومه‌ی کاری می‌تواند شخص را از زمان خود عقب‌تر نشان دهد.

۳- تمرکز بیش از حد روی تنها یک موقعیت شغلی
تمرکز روی یک نقش شغلی گاهی اوقات منطقی است. اما در مورد شرکت‌های بزرگی مثل گوگل که صد‌ها و شاید هزاران فرصت شغلی خالی دارند، تنظیم کردن رزومه برای تنها یک موقعیت خالی به معنای آن خواهد بود که احتمال بررسی آن توسط مسئولان شرکت برای دیگر فرصت‌های شغلی که ممکن است برای شما مناسب‌تر باشند بسیار ضعیف خواهد بود. مطالب مرتبط: ۲۵ اشتباه رزومه که همین حالا باید اصلاح شوند.


۴- عدم ارتباط سابقه‌ی ذکر شده در رزومه با موقعیت شغلی
بیکن توصیه می‌کند لازم نیست تمام موقعیت‌های شغلی که تا به حال داشته‌اید را فهرست کنید. هر مسئولیتی که بیش از ۱۰ سال از زمان آن می‌گذرد را حذف کنید. اگر واقعاً اصرار دارید تجربه‌ی کاریِ بیش از ۱۰ سال پیش خود را نیز در این فهرست قرار دهید، به ذکر نام شرکت، عنوان شغلی و تاریخ آن بسنده کنید و از ارائه‌ی جزییات بیشتر بپرهیزید. او می‌گوید: «فقط روی مشاغلی تمرکز کنید که با موقعیت شغلی مورد نظر مرتبط هستند».

۵- استفاده‌ی مکرر از یک رزومه برای موقعیت‌های متعدد
وقتی قرار باشد برای شرکت‌های متعددی درخواست بفرستید، استفاده از یک رزومه برای همه‌ی آن‌ها کار خیلی ساده‌ای است. باور کنید استخدام نشدن هم به همین سادگی است. بیکن می‌گوید در عوض خیلی بهتر است اگر رزومه‌ی خود را برای هر شرکت و هر موقعیت شغلی، جداگانه بهینه‌سازی کنید.

۶- بسنده کردن به ذکر مسئولیت‌های پیشین
این یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی است که در نوشتن رزومه می‌تواند اتفاق بیفتد. اکثریت قریب به اتفاق افراد «مسئولیت»‌های خود در شرکت‌های قبلی شان را می‌نویسند، اما ذکر یک نکته‌ی مهمتر را فراموش می‌کنند: اینکه در مسئولیت قبلی خود به واقع چه «دستاورد»‌هایی داشته‌اند. اگر قرار باشد در مسئولیت خود هیچ دستاوردی نداشته باشید که بتوانید از آن در رزومه‌ی خود استفاده کنید، شاید بهتر باشد به جای رزومه فرستادن، به سینما بروید. بیکن در این باره می‌گوید: «خوب است که یک خط به ذکر مسئولیت ها، و دو خط به ذکر دستاورد‌ها اختصاص یابد».

۷- حذف عمدی معرف از شرکت‌های پیشین
تصمیم گیران امور استخدامی، اغلب سابقه‌ی شما را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهند و نه تنها با معرف‌هایی که ارائه می‌کنید صحبت می‌کنند، بلکه تمام شرکت‌هایی که ممکن است برایشان کار کرده باشید، اما به هر دلیلی از ذکر نامشان در رزومه‌ی خود اجتناب کرده‌اید را نیز پیدا می‌کنند و با آن‌ها تماس می‌گیرند. ارائه‌ی اطلاعات ناقص یا اساساً عدم ارائه‌ی اطلاعاتی از این دست می‌تواند به گمانه زنی‌های منفی در مورد سابقه‌ی کاری شما دامن بزند.

۸- ذکر «مهارت بالا در استفاده از مایکروسافت آفیس»
سال ۲۰۱۵ است و کسی انتظار ندارد کار کردن با آفیس را بلد نباشید. در واقع، تمرکز بیش از اندازه روی آفیس به جای ابزار‌های تخصصی‌تر و به روز تر، می‌تواند دانش شما در این زمینه را کهنه جلوه دهد.

۹- استفاده از کلمات به اصطلاح «دهن پر کن»
بیکن می‌گوید «دو کلمه‌ای که باعث می‌شود هر رزومه‌ای را بلافاصله کنار بگذارم، کلمات هم افزایی و پویایی هستند. استفاده از این کلمات باعث می‌شود آدم بلوف زنی به نظر برسید. تنها زمانی که استفاده از لغات تخصصی و عامه پسند اینچنینی می‌تواند بلا اشکال باشد وقتی است که بخواهید کلماتِ به کار گرفته شده برای ویژگی‌های خود را با کلماتی که در توصیف فرصت شغلی مورد نظر استفاده شده‌اند هماهنگ کنید.

۱۰- کوتاهی در برقراری ارتباطی دوستانه با مسئول مربوطه
متخصصین و مشاورین جذب نیروی شرکت‌ها نیز انسان هستند و خیلی جای تعجب دارد که به نظر می‌رسد بیشتر متقاضیان فرصت‌های شغلی از قدرت نهفته در این حقیقت درک درستی ندارند. دیشمن در این باره می‌نویسد: «یکی از بهترین کار‌هایی که در عرصه‌ی جست‌وجوی شغل می‌توان انجام داد این است که با مسئول استخدام رابطه‌ای دوستانه برقرار کنید. نیاز‌های استخدامی شرکت‌ها باید مرتفع شوند، بنابراین اگر پیامی برای مسئول استخدام شرکتی بفرستید و در آن از وی بخواهید برای بالا بردن شانس خود در این فرآیند شما را راهنمایی کند، حتماً وقت لازم را صرف و به شما کمک خواهند کرد».

در نظر داشته باشید که ممکن است توصیه‌های بالا برای همه‌ی شرکت‌ها و همه‌ی موقعیت‌ها صادق نباشد. اساسی‌ترین اصل پیش از پرداختن به تمام این موضوعات این است که خود شما پیش از نوشتن و فرستادن رزومه، تلاش کنید شرکت و حتی مسئول مربوطه‌ی آن را بشناسید، و بعد رزومه‌ی خود را بر اساس دانشی که از این تحقیقات کسب می‌کنید، برای هر دریافت‌کننده بهینه‌سازی کنید.

منبع: بازده



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار