روزنامه آرمان ملی با علیزاده طباطبایی؛ حقوقدان و و وکیل سابق محمدعلی نجفی گفتگو کرده است
به گزارش راوی امروز،روزنامه آرمان ملی با علیزاده طباطبایی؛ حقوقدان و و وکیل سابق محمدعلی نجفی گفتگو کرده است.
ارزيابي شما از روند دادگاه و محاکمه اکبر طبري چيست؟
در زمان محاکمه اکبر طبري با اتهام 200 يا 300 ميليارد تومان اختلاس و ارتشا محاکمه ديگري نيز در کشور انجام شد که محاکمه عيسي شريفي قائم مقام شهرداري سابق تهران بود که با اتهام چند هزار ميلياردي صورت گرفت. اين در حالي بود که هيچ کس از جزئيات محاکمه عيسي شريفي مطلع نشد و روند محاکمه به صورت غيرعلني بود، اما محاکمه اکبر طبري هر شب در تلويزيون به نوعي پوشش داده ميشد. طبري به دريافت رشوه متهم شده بود. اين در حالي است که مشخص نشد از چه کساني و چه مسئولاني رشوه دريافت کرده است و چرا آنها مواخذه نميشوند. در پرونده عيسي شريفي افراد زيادي درگير بودهاند. به همين دليل نيز حداقل بايد در دادگاه حضور پيدا ميکردند و نسبت به برخي مسائل توضيح ميدادند.
اعدام نويد افکاري را از نظر حقوقي چگونه ارزيابي ميکنيد؟
در شرايط کنوني احکام قصاص زيادي در کشور وجود دارد که هنوز اجرا نشده است.حکم قصاص تا زماني که رئيس قوه قضائيه تنفيذ نکند اجرا نخواهد شد. در شرايط کنوني بسياري از اولياي دم خواستار قصاص مجرم هستند. با اين وجود قوه قضائيه صبر ميکند و بهحق تلاش ميکند تا رضايت اولياي دم جلب شود و از حکم قصاص منصرف شوند. اعدام نويد افکاري را براساس قانون و قصاص بوده اما اگر تلاش ميکردند شايد طرف مقابل رضايت ميداد و بخشش ميکرد.
پرونده قاضي منصوري در نهايت با انتقال جسد وي به ايران و تحويل به خانواده بسته شد. چرا درباره او ابهاماتي از طرف خانواده ايشان مطرح است؟
بنده آقاي قاضي منصوري را از زماني که به تهران آمد و بازپرس دادسراي فرهنگ و رسانه شد، ميشناختم و با ايشان سروکار داشتم. واقعـــيت ايــن است که مرحوم منصوري در مقايسه با سايرين برخورد منطقيتري داشت. منصوري دو سال قبل از اين اتفاقات بازنشسته ميشود. پس از آن نيز به سازمان برنامه و بودجه ميرود و رئيس هيأت رسيدگي به تخلفات اداري اين سازمان ميشود. ايشان مشکل قلبي داشت و از ديابت شديد رنج ميبرد. پس از بازنشستگي ايشان با پاداش بازنشستگي خود براي درمان به خارج از کشور ميرود. برادر آقاي منصوري پيش من آمد و با فيلمهايي که از ايشان به بنده نشان داد، عنوان کرد قاضي منصوري به صورت قانوني از کشور خارج شده است. اين در حالي است که در آن مقطع زماني اکبر طبري نيز بازداشت بوده و کسي نيز اتهامي عليه قاضي منصوري مطرح نکرده بود. ايشان مدعي بود اگر اتهامي متوجهشان است بايد از طريق معاونت بينالملل قوه قضائيه براي وي درخواست صادر شود تا ايشان خود را به مراجع قانوني معرفي کند و به ايران بازگردد. آقاي منصوري از اينکه اتهامات عليه ايشان از طريق صداوسيما مطرح شده و کسي با ايشان در ميان نگذاشته بود، گلايه داشتند.
ايشان عنوان ميکرد بنده از چه کسي و براي چه 500 هزار يورو رشوه دريافت کردهام و مدارک آن کجاست؟ برادر ايشان که جسد را ديده بود به من گفت ريشهاي آقاي منصوري کاملأ سفيد بوده و در فيلمهاي آخري که از طرف وي ارسال شده نيز اين مسأله مشخص است. با اين وجود ريشهاي جسد او جوگندمي بود. اين در حالي است که گويا صورت ايشان کاملا منهدم شده است. نکته ديگر اينکه برادر ايشان مدعي است يک خال گوشتي بالاي سينه آقاي منصوري بوده که ما نتوانستيم اين خال را در جسد ببينيم. پزشک قانوني از نظر دي ان اي تأييد کرده که اين جسد متعلق به آقاي منصوري بوده است.
رأي دادگاه محمدعلي نجفي در نهايت قتل عمد قلمداد شده است. ديدگاه شما درباره اين رأي چيست؟
بنده از ابتدا رسيدگي به پرونده آقاي نجفي را خيلي دقيق و در حد بالايي نديدم. در طبيعيترين وضعيت هنگامي که اوليايدم رضايت خود را اعلام ميکنند متهم بايد آزاد شود. اين در حالي است که اين اتفاق درباره آقاي نجفي رخ نداد و ايشان همواره در زندان نگهداري شدهاند. نکته ديگر اينکه ابهامات زيادي در اين پرونده وجود داشت.
اين در حالي بود که تحقيقات لازم نيز در حد اين پرونده صورت نگرفت. بنده هنوز روي اصل قضيه که قتل توسط آقاي نجفي صورت گرفته باشد نيز دچار ترديد هستم. اسلحهاي که ميترا استاد با آن کشته شده با اسلحه محمدعلي نجفي متفاوت بوده است و اين نکتهاي است که ترديدهاي جدي درباره اين پرونده ايجاد ميکند. در شرايط کنوني حکم قطعي درباره اين پرونده صادر شده و آقاي نجفي به قتل عمد متهم شدهاند که با توجه به رضايت اوليايدم بين دو تا ده سال زندان خواهد داشت.
دیدگاه ها :