خانه » اجتماعی و حوادث » نامه نماینده مجلس به وزیر کار برای پیگیری استخدام کارکنان «اورژانس اجتماعی»
  • جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - 2025 17 January

اجتماعی و حوادث, استان‌ها // 25 آگوست 2020  ,  23:17  // کد خبر : 54982
اختصاصی راوی امروز/ نامه نماینده مجلس به وزیر کار برای پیگیری استخدام کارکنان «اورژانس اجتماعی»

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی خواستار تغییر و تعیین وضعیت استخدامی کارکنان اورژانس اجتماعی شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی خواستار تغییر و تعیین وضعیت استخدامی کارکنان اورژانس اجتماعی شد.

به گزارش راوی امروز، حسین نوش‌آبادی نماینده مردم در مجلس، ضمن انعکاس نامه جمعی از کارکنان اورژانس اجتماعی جنوب شرق استان تهران درخصوص مشکلات معیشتی، دستمزدی و عدم امنیت شغلی و قراردادی آنان، خواستار بررسی موضوع توسط محمد شریعتمداری وزیر کار و رفاه اجتماعی، با عنایت ویژه و اطلاع نتیجه آن به ذینفعان و نماینده مجلس شد.

گفتنی است، اولین بار پایگاه اطلاع‌رسانی راوی امروز در سه نقد جداگانه در اسفند سال 1398 و چهارماهه ابتدایی سال 1399 خواستار حل معضلات قرارداد و دستمزد کارشناسان و مددکاران «اورژانس اجتماعی» و «پایگاه‌های خدمات اجتماعی» سازمان بهزیستی شد.

در این نقدها آمده بود:

« نامعلوم بودن مدت قراردادها و شرایط استخدام و اشتغال آن‌ها که همگی حداقل مدرک کارشناسی روان‌شناسی و… دارند، عدم پرداخت به‌موقع حقوق و دستمزد آنان، عدم پرداخت کامل پاداش و سنوات و عیدی و… این قشر زحمتکش، عدم وجود بسته‌های تشویقیِ معیشتی کافی و به‌موقع برای آنان(به‌خصوص در مواقع بحرانی مانند همین ایام شیوع کرونا) از جدی‌ترین و چالشی‌ترین معضلات این جامعه پیش‌رو در امر مبارزه با آسیب‌های اجتماعی است.

نکته‌های مهم‌تری که در اغلب استان‌ها مشاهده‌شده، شرکتی و حتی روزمزد بودن چندین ساله آنان با نداشتن مرخصی کافی استحقاقی، عدم پرداخت اضافه‌کاری به این قشر زحمتکش و حتی عدم پرداخت حق بیمه‌شان به‌صورت منظم و کامل است که ظلم بزرگی به کارشناسان و مددکاران شریف «اورژانس اجتماعی ۱۲۳» محسوب می‌شود.

بدون شک، کارشناسانی که خودشان دغدغه امنیت شغلی و دریافت حقوق و دستمزد کافی برای امنیت معیشت خود و خانواده‌شان را دارند، هرگز نمی‌توانند با آرامش خیال به معضلات اجتماعی و مشکلات حاد اقشار مختلف آسیب‌پذیر و آسیب‌دیده اجتماع رسیدگی کنند».

هم‌چنین درخصوص معضلات قرارداد و دستمزد کارشناسان و مددکاران «پایگاه‌های خدمات اجتماعی» سازمان بهزیستی نیز نقد شده بود:

«  اولین معضل این‌که طبق قراردادی که اکثر کارکنان و مددکاران «پایگاه‌های خدمات اجتماعی» با کلینیک‌های خصوصی به‌عنوان پیمانکارشان دارند، باید روزانه چهار ساعت فعالیت داشته باشند ولی به‌طور عادی، بدون دریافت اضافه‌کاری از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ عصر خدمات‌رسانی می‌کنند و گاهی اوقات نیز بیشتر از همین ساعت فعال‌اند.

این امر در شرایطی است که قرارداد این زحمتکشان تحصیل‌کرده، نیم‌بند بوده و دستمزدشان نیز بعضی مواقع و در برخی استان‌ها هر سه ماه و حتی شش ماه یک‌بار پرداخت می‌شود و برخی اوقات به دلیل عدم پرداخت‌های به‌موقع بهزیستی به پیمانکاران، حق بیمه آنان نیز دو سه ماهی پرداخت نمی‌شود!

سه نکته غم‌انگیز دیگر که برخی کارکنان «پایگاه‌های خدمات اجتماعی» با نگارنده این سطور مطرح کرده‌اند، عدم حق شیردهی به مادران در برخی پایگاه‌ها، نداشتن بیمه‌های تکمیلی درمانی و دستمزد زیر «حقوق نظام هماهنگ پرداخت» است.

۵۵۰ هزار تومان دستمزد سال ۹۸ با هزار سلام‌وصلوات سازمان بهزیستی به ۷۰۰ هزار تومان در سال ۹۹ بدون هیچ حقوق و مزایایی(حق مسکن، حق تأهل، حق اولاد و…) ارتقاء یافته تا کارکنان و مددکاران «پایگاه‌های خدمات اجتماعی» زیر تیغ ظلم مسئولان حل آسیب‌های اجتماعی بمانند و در کنار معضلات و مشکلات دیگرشان، از آن‌ها توقع کالبدشکافی و حل معضلات گوناگون اجتماعی را داشته باشند!

نکته مهم اینجاست که این نیروهای انسانی متخصص چون طرف قرارداد بخش خصوصی هستند، به‌عنوان کارمند دولت محسوب نمی‌شوند و با قراردادهای معمولی و بدون رعایت استانداردهای قانون کار، درواقع بدون امنیت شغلی مشغول انجام امور مهم محوله هستند.

معضل دیگر کارکنان و مددکاران «پایگاه‌های خدمات اجتماعی» مکان فعالیت آن‌هاست که ازلحاظ امکانات اداری و رفاهی، اکثراً نه خط تلفن ثابتی دارند، نه اینترنت پرسرعت برای انجام امور محول شده و در برخی موارد اصلاً مودم اینترنت وجود ندارد که به‌این‌ترتیب، اجبار در آن است که تمام کارهای اداری، از طریق تلفن شخصی کارکنان و مددکاران انجام شود.

معضل مهم دیگری که برای این قشر شریف و تحصیل‌کرده وجود دارد، حضور مستمر و فیزیکی آن‌ها در سطح مناطق حاشیه‌نشین است که علیرغم حاشیه‌های خطرناک برخی از این مناطق از قبیل توهین و تهدید و فحاشی و… حتی از صدور یک کارت شناسایی ساده نیز برای آن‌ها دریغ می‌شود»!

لازم به ذکر است، پس از این نقدها، نوش‌آبادی از نمایندگان ادوار و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم به‌عنوان اولین نماینده مردم در کشور، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار راوی امروز، خواستار ورود دولت و مجلس به بحث  دستمزد و عدم امنیت شغلی و روانی این قشر تحصیل‌کرده و عادلانه شدن اوضاع معیشتی آنان شد.

گزارش: علی‌رضا مهدی‌زاده

مطالب مرتبط قبلی را از این‌ لینک‌ها بخوانید:

http://ravinn.ir/50388/
http://ravinn.ir/52412/
http://ravinn.ir/52776/
http://ravinn.ir/54531/



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار