خانه » اجتماعی و حوادث » تهران دیگر باغ ندارد
  • شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - 2024 28 December

اجتماعی و حوادث // 21 اکتبر 2018  ,  11:35  // کد خبر : 26227
تهران دیگر باغ ندارد

آمارها حرف می زنند و می گویند وسعت باغ های پایتخت طی سال های گذشته هرسال کمتر از سال قبل شده است.

به گزارش راوی امروز، آنطور که سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران چند وقت پیش با تمرکز بر موضوع سهم درآمدهای شهرداری از تخریب باغ های پایتخت اعلام کرد حدود 129 هکتار از باغ ها بعد از مصوبه برج باغ ها تخریب و پروانه ساختمانی صادر شده است.
به گزارش ایرنا بر مبنای مصوبه برج باغ ها به سازندگان اجازه داده می شد در 30 درصد از مساحت باغ، ساخت‌وساز انجام دهند و 70 درصد باقیمانده باغ را حفظ کنند اما خبرها از نتایج اجرای این مصوبه خوشایند نیست به طوری که برپایه گزارش ها درختان بیشتر از مجوز صادره تخریب شده اند.
تلاش برای اخذ مصوبه برج باغ ها از سال 82 شروع شده بود و گزارش ها حاکیست که تخریب گسترده باغ ها در نتیجه این مصوبه از چند سال پس از سال 83 شدت گرفت و آمار ارایه شده از تخریب 129 هکتاری هم مربوط به یک دوره 10 ساله از سال 96 به قبل اعلام شده است.
مشکل اما از اینجا بیشتر خود را نشان داد که مالکان در اجرا پا را از این مصوبه فراتر گذاشتند، اقدام به ساخت و ساز در بخش زیادی از باغ ها کردند و گفتند در کمیسیون ماده هفت جریمه تخریب باغ (درختان) را می پردازیم.

**درآمد تخریب باغ ها چقدر بود
علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرده بود: در زمان لغو مصوبه ‎برج باغ برخی دوستان نگران کاهش محسوس درآمد ‎شهرداری در این شرایط بی پولی بودند، امروز روشن شد در 10 سال اخیر تنها یک درصد از مجموع درآمد حاصله از صدور پروانه مربوط به باغ ها بوده است.
زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون خدمات شهری و سلامت شورای شهر تهران نیز چندی پیش در نشست خبری توضیح داد: درآمدهای شهرداری تهران در حدود 114 هزار میلیارد تومان در طول 10 سال (86 تا 96) بوده که درآمدهای ناشی از برج باغ ها تنها یک درصد و افزون بر هزار میلیارد تومان از آن را تشکیل داده است.

**آمارهای متناقض اما گویای تخریب باغ ها
تلاش چند روزه خبرنگار ایرنا برای یافتن آماری دقیق از وسعت باغ های پایتخت از قبل از انقلاب یا پس از انقلاب تاکنون به نتیجه مشخصی نرسید و هر متولی، آماری اعلام کرد اما هرکدام از این آمارها صرفنظر از اینکه یکسان نبودند کاهش مساحت باغ ها را طی سال های گذشته نشان می دادند.
برپایه آماری که یکی از بخش های مدیریت شهری تهران اعلام کرده پایتخت در سال 1368 معادل 14 هزار و 167 هکتار باغ داشته که تاکنون بیش از هشت هزار هکتار از آنها را در همه این سال ها مفتِ مفت از بین برده اند.
برخی منابع دیگر مساحت کل باغ ها را افزون بر پنج هزار هکتار اعلام کرده اند که تاکنون بیش از نیمی از آنها از بین رفته است.

** بهانه ای به نام برج باغ
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام مسئولان، بیشترین میزان تخریب باغ ها از زمانی کلید خورده است که مصوبه برج باغ ها در دوره دوم شورای شهر به تصویب رسید و وارد سند طرح جامع تهران شد.
بر مبنای این مصوبه برخی متخلفان با نام اجرای مصوبه برج باغ، درختان را نابود کردند و با این توجیه که جریمه قطع درختان را می پردازند، به خودشان اجازه دادند این میزان از فضای سبز پایتخت که به عنوان شُش های حیاتی و تنفسی، وجودشان برای پایتخت ضرورت دارد را از بین ببرند.
آنطور که برخی گزارش ها حاکیست بعضی مسئولان شهری طی سال های گذشته به بهانه تامین پارکینگ و دیگر فضاها اجازه گودبرداری بیش از حد مجاز و سطح اشغال بیش از 30 درصد باغ ها را صادر کرده اند.

* عقبه مصوبه برج باغ ها
تا قبل از سال 83 مالکان باغ ها از آنجا که نمی توانستند در باغ خود همانند زمین های دیگر (60 درصد رایج) ساخت و ساز کنند، به خشکاندن درختان اقدام می کردند.
از این رو اعضای دومین دوره شورای اسلامی شهر تهران در طرحی که هدف از اجرای آن را جلوگیری از تخریب باغات و حفظ، نگهداری و احیای باغ ها خواندند، با تصویب مصوبه برج باغ ها اجازه ساخت و ساز در 30 درصد مساحت هر یک از باغات شهر تهران را صادر کردند و در ازای کاهش سطح به تعداد طبقات افزودند.

**جریمه قطع درخت چقدر است
براساس مصوبه سال 94 شورای اسلامی شهر تهران قیمت قطع هر اصله درخت «محیط بُن» 15 تا 30 سانتیمتر، 5 میلیون ریال، 30 تا 60 سانتیمتر به ازای هر سانتیمتر مازاد بر 30 سانتیمتر، 500 هزار ریال و هر اصله درخت محیط بن 60 تا 100 سانتیمتر به ازای هر سانتیمتر مازاد بر 60 سانتیمتر، یک میلیون و 250 هزار ریال است.

*آمارهای عضو سابق شورا
محمد حقانی عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با ارائه آماری می گوید: طی 20 سال گذشته حدود چهار هزار و 500 هکتار از باغات تهران از بین رفته است.
وی گفت: شورای چهارم برای شناسنامه دار کردن باغات تهران تلاش کرد و این موضوع هنوز در مدیریت شهری ادامه دارد.

**اظهارنظر معاون شهرسازی شهرداری
«پیروزحناچی» معاون شهرسازی شهردار تهران هم می گوید متراژ مشخصی از باغ های تهران در دست نیست؛ اما حدود پنج هزار هکتار از باغ های پایتخت باقی مانده است.
وی تاکید کرد: شناسنامه بیش از سه هزار قطعه باغ در تهران تهیه شده اما به دلیل مجهول المالک بودن برخی باغ ها یا اینکه بعضا مالک از ورود جلوگیری می کند، هنوز شناسنامه باغ ها تهیه نشده است.

** مصوبه کی لغو شد
به گزارش ایرنا یکی از نخستین اقدام های شورای اسلامی دوره پنجم در تهران لغو مصوبه برج باغ ها بود که هدف آن حفظ فضای سبز و باغ های موجود اعلام شد.
مصوبه برج باغ ها 22 اسفند سال 96 لغو و حدود دو ماه بعد در اوایل سال 97 ابلاغ شد.
شورای اسلامی شهر تهران در دوره پنجم اعلام کرد که برای حفظ باغ ها و فضای سبز پایتخت تاکید دارد و برای اجرای مصوبه لغو برج باغ ها جدیت دارد.
در این رهگذر موضوع حذف درختان باغ موسوم به برره واقع در منطقه 2 پایتخت ازجمله مصداق ها به شمار می رود که طی چندماه گذشته خبرساز بود و پس از آنکه اعلام شد برخی درختان آن قطع شده، برخی اعضای شورا از محیط آن باغ بازدید داشتند و بر ضرورت حفظ فضای سبز آن تاکید کردند.
اعضای شورا درخواست کمیسیون معماری و شهرسازی این نهاد از بنیاد مستضعفان به عنوان نهادی که گفته شده بخش قابل توجهی از باغ های تهران در تملک دارد را به عنوان یکی از مصداق های توجه به مقوله حفظ باغ ها بر می شمارند.
توقف ساخت و ساز در باغ برره و واگذاری باغ وثوق الدوله از سوی بنیاد مستضعفان به شهروندان تهرانی که طی روزهای اخیر رسانه ای شده از جمله نتایج این تلاش های شورای پنجم گزارش شده است.

 

منبع: ایرنا



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار