خانه » اجتماعی و حوادث » چطور پاسپورت بگیریم؟
  • یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 12 January

اجتماعی و حوادث // 31 جولای 2018  ,  22:55  // کد خبر : 20722
چطور پاسپورت بگیریم؟

افراد برای خروج از کشور نیاز به یک گذرنامه یا پاسپورت دارند که نوعی شناسنامه ی بین المللی به حساب می آید و افراد از طریق آن هویت و ملیتشان مشخص می شود. همچنین کشورهای دیگر هم با استناد بر آن اجازه ورود به خاک کشورشان را به آن ها می دهد.

به گزارش راوی امروز، گذرنامه از چندین سال پیش وجود دارد و اولین گذرنامه به ۴۵۰ سال پیش از میلاد مسیح مربوط می‌شود. در ایران نیز افرادی که قصد خروج از کشور را دارند،‌ باید گذرنامه داشته باشند. براساس قانون، گذرنامه سندی است که از طرف ماموران صلاحیت‌دار دولت، برای مسافرت اتباع ایرانی به خارج و اقامت در خارج داده می‌شود. در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره ی این که چطور پاسپورت بگیریم؟ صحبت کنیم و آنچه را که باید بدانید را مطرح سازیم.

چه کسانی می ‌توانند گذرنامه بگیرند؟

افرادی که سنی کمتر از ۱۸ سال دارند یا اینکه تحت ولایت یا قیومت هستند، با اجازه ولی می‌توانند گذرنامه دریافت کنند. مشمولین وظیفه (سربازی) نیز تنها با دریافت مجوز کتبی از اداره وظیفه عمومی می‌توانند پاسپورت بگیرند. زنان شوهردار نیز برای دریافت گذرنامه باید موافقت کتبی شوهر یا در موارد اضطراری، اجازه دادستان شهرستانی که در آن درخواست گذرنامه داده‌اند، ارائه دهند. البته باید بدین نکته نیز توجه داشت افرادی که توانسته‌اند با صدور اجازه توسط سازمان یا فردی گذرنامه بگیرند، اگر فرد یا سازمان از اجازه‌ اش نیز خودداری کند، در این صورت فرد نمی‌تواند از کشور خارج شود، تا زمان از بین رفتن مانع گذرنامه وی ضبط می‌شود.

چه کسانی نمی ‌توانند گذرنامه بگیرند؟
قابل توجه است که عده ای از افراد جامعه بنا بر دلایلی کتبی مقامات قضایی حق خروج از کشور را ندارند و نمی توانند گذرنامه دریافت کنند. حتی افرادی که در خارج از ایران هم دارای سوء پیشینه باشند حق دریافت گذرنامه ندارند. البته اگر به تشخیص مقامات قضایی سفر فردی به خارج از کشور مخالف مصالح جمهوری اسلامی باشد، در این صورت وی نمی‌ تواند گذرنامه دریافت کند.  افرادی هم که به طور قطعی دارای بدهی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسناد باشند، ممکن است بنابر ضوابط و مقررات نتوانند گذرنامه بگیرند.

انواع گذرنامه های ایران
عبارتند از:

گذرنامه عادی (توریستی)
گذرنامه ای است که با هدف تحصیل، گردشگری و تجارت برای شهروندان هر کشوری صادر می شود تا بتوانند از کشور خارج شوند.

گذرنامه دیپلماتیک
همانطور که از اسم این گذرنامه پیداست برای مقام هایی که سطح بالای سیاسی دارند نیز اعطا می شود. گاهی اوقات سیاست ‌های صدور ویزا برای دارندگان این نوع از گذرنامه با افراد عادی متفاوت است.

گذرنامه خدمت
این گذرنامه برای کارمندان دولت به منظور سفرهای کاری ‌شان در نظر گرفته شده‌ است. قوانین مربوط به آن‌ها همانند گذرنامه ‌های دیپلماتیک است.

مراحل دریافت پاسپورت
ابتدا شما باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک پلیس +۱۰ مبلغ ۱۰۰۰ تومان را برای فرم و شناسه ی گذرنامه پرداخت کنید.
از طریق دستگاه posموجود در دفاتر پلیس+۱۰ دو مبلغ ۳۷۵۰ تومان شهرداری و ۷۵۰۰۰  تومان به نیروز انتظامی را باید پرداخت کنید.
با تکمیل مدارک خواسته شده به صورت کامل و ارائه آن ‌ها اقدام به درخواست صدور گذرنامه کنید و بعد از صدور می ‌توانید گذرنامه خود را دریافت کنید
شماره حساب شهرداری تهران نزد بانک ملی: ۳۱۱۱۰۰۰۰۴۸۰۰۶

شماره حساب نیروی انتظامی نزد بانک ملی: ۲۱۷۱۱۵۱۳۰۱۰۰۷

البته هزینه درخواست صدور گذرنامه در دفاتر الکترونیک انتظامی مبلغ ۳۲۴۰۰۰ ریال است که در شعب پلیس+۱۰ پرداخت می‌شود و البته هزینه پستی نیز روی آن حساب شده است.

البته این قیمت در تاریخ ۷ مرداد ۱۳۹۷ نوشته شده و ممکن است تغییر کند.

مدارک لازم برای دریافت پاسپورت
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و یا تأئیدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان.
ارائه اصل آخرین گذرنامه (در صورت معتبر بودن)
یک قطعه عکس ۶×۴ جدید و رنگی با زمینه سفید و تمام رخ به طوری که:
۱- ۶ ماه از تاریخ انداختن آن نگذشته باشد.

۲- آقایان بدون کلاه و عینک کراوات و زیور آلات و آرایش مو و محاسن به طوری که پیشانی و گوش‌ها مشخص باشند. همچنین رنگ لباس و زمینه یکسان نباشد.

۳- خانم‌ها با حجاب کامل بدون آرایش و زیورآلات، با استفاده از روسری و یا مقنعه ساده و تیره به طوری که گردی صورت مشخص باشد. (دختران بالای ۶ سال حجاب کامل الزامیست)

اجازه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال از سوی پدر و یا قیم قانونی.
حضور افراد بالای ۱۵ سال الزامیست و اینکه باید شناسنامه ی آن ها عکس دار باشد.
گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکسدار برای افراد بالای ۱۵ سال الزامی است.
توجه: برای افراد زیر ۶ سال، کودک می‌ بایست در دفتر حاضر شده و ولی کودک یک قطعه عکس از کودک خود را ارایه نماید.

بازنشستگان نظامی که ۵ سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفا یگان مربوطه الزامی است.
بازنشستگان نظامی که ۵ سال از بازنشستگی آنها می‌گذرد می‌بایست اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارایه دهند (نیازی به ارایه گواهی از سازمان متبوع نمی‌باشد).
نظامیان شاغل می‌بایست نامه موافقت حفا یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارایه و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارایه نمایند.

مدارک مربوط به بانوان
اجازه محضری برای بانوان متأهل از سوی همسر.
توجه: بانوان مقیم خارج احتیاج به اجازه محضری همسر ندارند، همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است.

توجه: خانم هایی که همسر آنها فوت کرده است، باید اصل گواهی فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه می‌بایست اصل طلاق‌ نامه را ارائه نمایند.

مدارک مربوط به آقایان
ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت صرفاً هوشمند (کارت‌های قدیمی اعتبار ندارند) و یا موافقت‌نامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین.
توجه: آقایان بالای ۵۰ سال احتیاج به ارایه کارت پایان خدمت ندارند.

آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور باید نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند.

تعویض پاسپورت
کسانی که در تهران زندگی می کنند در صورتی که پاسپورت یا همان گذرنامه آن ها گم شد یا که خواستند آن را تعویض کنند باید ابتدا به اداره گذرنامه واحد غرب تهران که در یافت‌آباد، بلوار معلم، نرسیده به چهاراه قهوه خانه قرار دارد نیز بروند.
توجه: افرادی که اعتبار گذرنامه آنها به اتمام رسیده و مفقود یا مخدوش شده است نیازی به اعلام فقدان نداشته و می‌توانند مستقیماً به دفاتر مراجعه نمایند.

 هزینه تعویض پاسپورت
هزینه ای که بابت تعویض پاسپورت باید پرداخت کنید ۲۹۳ هزار تومان است.

 

 



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار